Osam požara, bez struje pojedina naselja u Konjicu, Jablanici i Čitluku

U protekla 24 sata, na području Mostara (Titova ulica, Bišče polje, Karašebeš, Goranci) gorila je trava, nisko rastinje i otpad.

U Gabela polju i Višićima gorio je biljni otpad i smeće.

U Kručevićima je gorila trava i nisko rastinje, a u Potpolju (Čitluk) gorilo je smeće u kontejneru, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

Na području HNK-a registrovano je 7 krivičnih djela i 4 slučaja remećenja javnog reda i mira, a dogodile su se i 4 saobraćajne nesreće sa pričinjenom materijalnom štetom.

Iz JP EP BiH – Elektrodistribucija Mostar obavještavaju da će se danas, od 9 do 16 sati, obavljati radovi u mostarskim naseljima Sutina i Zalik, a u vremenu.od 9 do 15 sati, obavljaće se radovi na dalekovodu Lađanica (Konjic).

Od 8,30 do 11 sati obavljaće se radovi na mreži na području Bijele, a od 10 do 13 sati na dalekovodu Risovac, pa će bez struje ostati dio naselja Sovići (Jablanica).

Iz JP EP HZHB obavještavaju da je od sinoć, zbog kvara na mreži, bez napajanja struje ostalo naselje Mlinice na Buni i u toku su radovi na otklanjanju kvara. U toku su radovi na trafo stanici Zgoni 8, koji će trajati do 16,30 sati,

Od 8 do 14 sati obavljaće se radovi na dalekovodu Gradinići, pa će bez struje ostati Tepčići, Slipčići i Dobro selo

(NovaSloboda.ba)