Lana Pudar, Goran Popović i Iva Martina Kraljević dobitnici nagrade “Nijaz Slipičević”

Fondacija Slipičević objavila je danas ovogodišnje dobitnike nagrade “Nijaz Slipičević”, koja se tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima djelovanja, a nagrađene su odabrali građani Mostara glasajući na društvenim mrežama.

Ovogodišnji dobitnici su Lana Pudar – državna rekorderka u plivanju, zatim Goran Popović – mladi Mostarac koji je primljen na prestižnu Akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku te Iva Martina Kraljević – osvajačica trećeg mjesta na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici.

Nagrade će im biti dodijeljene u petak, 20. septembraa, na svečanoj ceremoniji koja će biti upriličena u mostarskom Centru za kulturu u 19 sati, kazao je Goran Karanović, član Fondacije “Nijaz Slipičević” na konferenciji za novinare u Mostaru.

Ove godien, po prvi put biće dodijeljena i plaketa “Nijaz Slipičević”, koja će otići u ruke Ženskom fudbalskom klubu Emina – sportskom kolektivu, koji je u samo nekoliko godina postojanja došao u sam vrh bh. sporta.

(Fena)