Nelegalna deponija Uborak je mostarski Černobil

GO SDP Mostar poziva nelegalnog gradonačelnika da prestane s providnim lažima u cilju stranačke manipulacije javnosti, a posebno s neosnovanim prijetnjama stanovnicima koji žive uz deponiju Uborak, koji su, kako se navodi u saopštenju, dovoljno kažnjeni činjenicom da imaju tako neodgovornog gradonačelnika, koji nije svjestan da njihov aktivizam štiti i njegovo dijete i kompletnu zajednicu nizvodno do Metkovića.

“Pričati o nelegalnim objektima uz deponiju, a biti svjestan da su ti pola grada nelegalno zaposjeli SDA i HDZ tajkuni, pokazuje vrhunac podlosti i licemjerstva.

Nakon što je budžet zadužen i popljačkan projektom kolektora koji je, kao stranački projekat, potpuno devastiran i nefunkcionalan, iznenađuje nas hrabrost gradonačelnika da forsira protivzakoniti nastavak rada deponije Uborak, koja mora odmah biti zatvorena i u periodu pred nama sanirana.

Na kraju, ohrabrujemo tužilastvo da pokrene detaljnu istragu u skladu sa svojim nadležnostima i oko projekta kolektora kao međunarodne sramote Grada i deponije kao očiglednog mostarskog Černobila, te na taj način pokažu da prije svega rade u interesu građana bez straha od politike koja je izgubila kompas, pa nas, pored brutalne pljačke, želi i trovati.

Gradonačelnika pozivamo da odstupi sa nelegalne pozicije i na taj način kreira pretpostavke u kojoj će međunarodna zajednica imenovati povjerenika za nadzor utroška javnih sredstava, jer ovo što radi zadnjih godina Grad ubrzano vodi u potpuni kolaps”, stroji na kraju saopštenja GO SDP-a Mostar.

(NovaSloboda.ba)