Prekinuti snovi

Glam život britanske blogerice Jolie King prekinut je u Iranu, zbog puštanja drona, za što nije imala dozvolu. Uhapšena je u blizini Teherana  i zatvorena.

Blogerica se sa svojim momkom  Mark Firkinom našla u Iranu, tokom njenog putovanja svijetom, a u Iran je došla, kako bi posjetila jednu zemlju koja ima „bad rap“, pogrešno optužena, kako bi dokazala da te zemlje nisu tako opasne.

Međutim, boravak u Iranu se pretvorio u noćnu moru, i sada se nalazi u zloglasnom zatvoru Evin, za koji se govori da je „crna rupa zla“ zbog torture i mučenja zatvorenika.

Par je bio na pola puta od Australije do Veliku Britaniju, gdje je Jolie htjela posjetiti rodno mjesto njenog oca. Na put su krenuli 2017. godine i na društvenim mrežama dokumentovali svoja putovanja po svijetu, te na taj način prikupljali novac za put.

Do hapšenja u Iranu, Jolie i Mike su uživali u njihovim avanturama.

Na putu njihovim Toyota Land Cruiserom posjetili su egzotična mjesta u Aziji, kao što su Timor, Flores i Sumbawa, te zemlje Maleziju, Indiju i Pakistan, prije nego što su se uputili u Iran.

Posljednji prilog na blogu su objavili krajem juna. Nakon prestanka ažuriranja objava, prijatelji su izrazili zabrinutost.

Iranska vlada je objavila da su uhapšeni i da čekaju na razmjenu zatvorenika, navodi časopis The Times. Sada se pojavila vijest da bi britanska blogerka trebala biti zamijenjena za jednu zatvorenicu, koja se nalazi u zatvoru u SAD.

(thesun)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)