Uhvaćeni kradljivci jagnjeta, kod Konjičanina pronađen heroin

Patrola policije PU Konjic juče je u ulici MaršalaTita zaustavila i kontrolisala vozilo marke“Opel Zafira“, kojim je upravljao D. M. (1975.) iz Konjica, koji je tom prilikom dobrovoljno predao jedan smotuljak sa sadržajem praškaste maetrije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin. Lice je zadržano radi kriminalističke obrade.

PS Prozor sinoć se obratio A. P. (1976.) i prijavio da su S. H. (1986.) i S. H. (1988.) ukrali jagnje iz stada na livadi u mjestu Šćipe, te se udaljili sa vozilom „Yugo 45“. Prijavitelj ih je spriječio u bjekstvu i zadržao ih do dolaska policije, koji su ih potom lišili slobode, a vozilo je, zbog neposjedovanja potrebne dokumentacije, izuzeto i smješteno u krug PS Prozor. Upoznat Odjel kriminalističke policije i tužilac, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

U protekla 24 sata, na području Mostara (Bišće polje, Rodoč) gorio je otpad, trava i nisko rastinje, a u Cimu je gorilo potkrovlje stambenog objekta.

U Gabela polju, kanjonu rijeke Bregave i Dretelju (Čapljina) horio je biljni otpad, smeće, trava i nisko rastinje, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

Na području GNK-a registrovano je 7 krivičnih djela, a dogodilo se i 9 saobraćajnih nesreća, u kojima su 2 lica zadobila lakše tjelesne povrede.

(NovaSloboda.ba)