Varaždinska policija zaplijenila rekordnih šest kilograma kokaina

Varaždinska policija zaplijenila je šest kilograma kokaina, pronađenog u četvrtak na graničnom prelazu Cvetlin, u vozilu njemačkih registracija, koje je iz Slovenije ušlo u Hrvatsku, izvijestila je u subotu Policijska uprava varaždinska.

Kokain je pronađen u vozilu marke Audi Q7 njemačkih registracija, koga je vozio 49. godišnji hrvatski državljanin s područja Zagreba, rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare Boris Divjak, rukovodilac Odjela za obradu kriminaliteta Službe krim-policije PU varaždinske, javila je Hina.

Policija na graničnom prelazu i inače provodi pojačane kontrole zbog sprječavanja ilegalnih migracija, zbog čega je pregledano i samo vozilo koje je kod granične policije izazvalo sumnju.

U pretragu vozila bio je uključen i službeni pas za detekciju droga iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske, kujica Aba, koja je pozitivno reagovala na prisutnost droge u zadnjem dijelu vozila, istakao je Divjak. Nakon toga, Audi Q7 je zapečaćen sve dok od Županijskog suda u Varaždinu nije dobijen nalog za pretragu.

U pretrazi je pronađeno pet paketa s više od šest kilograma (6017,2 grama) kokaina. Paketi su pronađeni na skrivenom mjestu unutar srednje konzole vozila, odnosno u naslonu za ruke i sistemu ventilacije.

Preliminarna vrijednost droge na kriminalnom narko tržištu je oko 3 miliona kuna, a ako se vještačenjem utvrdi da je riječ o kokainu visoke čistoće, tada je vrijednost na tržištu i duplo veća.

Četrdesetdevetogodišnji vozač s područja Zagreba juče je, uz krivičnu prijavu, predat pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

“Policijski službenici PU varaždinske, u saradnji s Direkcijom policije, nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog krivićnog djela”, rekao je Divjak. Istragom će se utvrditi odakle je droga stigla i ko je još sve uključen u to krivićno djelo.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić podsjetio je da je ovo jedna od najvećih zapljena na području PU varaždinske.

“Ova zapljena droge je jedna od najvećih u PU varaždinskoj od njenog osnivanja, a isto tako jedna od najvećih zapljena droge u ovoj godini u Hrvatskoj”, kazao je Benčić.

(Fena)