Višenagrađivana predstava “Bajka o izgubljenom vremenu” i ove sezone Pozorištu lutaka u Mostaru

Višenagrađivana i magična predstava pod nazivom „ Bajka o izgubljenom vremenu “ u režiji Tamare Kučinović odigraće se u nedelju, u 11 sati, u Pozorištu lutaka u Mostaru.

Ove nedelje mostarska publika ima priliku vidjeti magičan i nadasve poetičan spoj svjetla, tona, teksta, maštovite scenografije i glumačke igre. Predstava je osmišljena na način da zabavi najmlađe ali i odrasle. Podsjetimo, predstava je doživjela veliki uspjeh na međunarodnim festivalima i pobudila veliko zanimanje kod publike pa i ove sezone nastavlja veseliti mostarske gledaoce.

„Bajka o izgubljenom vremenu“ je priča koja suštinski progovara o prolaznosti i dragocjenosti ljudskog života. Zanimljiva je to, duhovita i nadasve poetična predstava o dječaku Petji Mihajloviču Zubovu koji se zbog svoje drugačijosti, stidljivosti i sposobnosti da osjeća svijet i postojanje vremena koje mu je namijenjeno, pretvorio u starca. Zbog tog nemilog događaja koji se događa jednom u trilion godina, Petja se pretvorio u starca, kao i Stasja, njegova simpatija, djevojčica koja je voljela čitati knjige i uživala slušajući Petju kako priča sa vremenom odnosno sa samim sobom. Primoran da ju nađe u mnoštvu drugih starica, kako bi vratio svoje vrijeme, Petja upoznaje sebe kroz prihvaćanje svojih osjećaja.

Vrijeme. Što li je vrijeme doli oku nevidljiva supstanca koja se može čuti u otkucaju srca, vidjeti iza očnog kapka, tamo unutra i osjetiti u svakoj pori ljudske kože. Ono je svugdje i nije nigdje. Ali, ko još danas sluša srce kako kuca, ko se usudi zaviriti iza očnog kapka i ko uopšte ikada pomisli na pore?

Ova pomalo fantastična zagonetna predstava nastala je inspirisana istoimenom bajkom ruskog pisca Evgenija Švarca (Eugene Schwartz), a danas je ovde da nas podsjeti na smrtnost svakog pojedinca, na malu količinu vremena koje posjedujemo da bismo živjeli onako kako nam to govori srce ili ta ista supstanca od koje smo satkani, vrijeme.

U predstavi igraju: Igor Vidačković, Sergio Radoš, Fatima Mima Kazazić Obad, Nina Popović, Nermina Denjo

Rezervaciju karata možete izvršiti putem telefona 036 552-625, 558-450, email-a: marketing@plm.ba ili putem Facebook stranice.

(NovaSloboda.ba)