Donacija Sindikata BH Telecoma i Unije veterana Udruženju Srce za djecu

Osnovna sindikalna organizacija BH Telecoma Direkcija Sarajevo i Udruženje građana JOB „ Unija Veterana BiH sekcija BH Telecom”, sekcija Direkcije Sarajevo i dalje pišu lijepe priče o podršci i brizi za one najmlađe i najugroženije. Posjetili su Udruženje i Roditeljsku kuću te dali na znanje našoj djeci i porodicama da nisu sami, da imaju prijatelje na koje se mogu osloniti.

Osnovna sindikalna organizacija BH Telecoma i Unija veterana su prošle godine ugovorom riješili da će podržavati 3 godine rehabilitaciju mališana, koji su izborili svoju bitku uspješno i potrebna im je podrška i nakon završenog liječenja. sada se ušlo u drugu godinu njihove podrške.

Udruženje „Srce za djecu“ se trudi da bude uz oboljele i izliječene mališane na cijelom putu tokom liječenja, ali i nakon izlječenja kada se pojavljuju drugi problemi s kojima se moraju nositi cjelokupne porodice, a sve to zahtijeva podršku u procesu resocijalizacije i rehabilitacije. U periodu nakon liječenja, potrebno je vratiti djecu u normalne životne tokove, integrirati ih u matične sredine iz kojih su bili izolovani dugi vremenski period te rehabilitovati njhove organizme i na taj način im pomoći da se osnaže, da povrate fizičku snagu i snagu duha.

“Veoma smo zahvalni Osnovnoj sindikalnoj organizaciji BH Telecom-a Direkcija Sarajevo i Udruženju građana JOB „ Unija Veterana „ BiH sekcija BH Telecom, sekcija Direkcije Sarajevo na podršci i što misle na naše mališane i nakon njihovog završenog liječenja.  Nama je posebno drago što smo ovu donaciju dobili u mjesecu septembru, mjesecu podizanja svijesti o dječijem kanceru i nadamo se da će ona potaknuti i druge organizacije i društveno odgovorne kompanije da razmisle o problemima s kojima se ova populacija susreće, te da će potaknuti i njih da daju svoj doprinos”, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja.

(NovaSloboda.ba)