Mostarska kandidatura za EPK pred panelom Evropske komisije

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić otputovao je u ponedeljak u Bruxelles gdje će, zajedno s osam članova Tima Mostar 2024, predstaviti projekat Mostar – Europska prijestolnica kulture 2024. godine.

Mostar se, uz Banja Luku i norveški Bodø, plasirao u finale izbora za tu prestižnu titulu, a delegacije tri grada u utorak će pred deseteročlanim panelom EPK u sjedištu Evropske komisije u Bruxellesu prezentirati svoje projekte, a potom će odgovarati na pitanja članova panela.

“Mi smo već postigli ono što ja očekujem, a to je jedan snažan tim, koji zajednički radi kako bi premostio mnoge probleme u ovom gradu. Nadam se da će i Bruxelles to prepoznati”, izjavio je gradonačelnik Bešlić prije odlaska u Bruxelles.

U mostarskoj delegaciji su, osim gradonačelnika Bešlića, i Dalibor Nikolić, Senada Demirović Habibija, Mustafa Alendar, Tanja Miletić Oručević, Tatjana Mićević Đurić, Almir Mujkanović, Danijel Vidović i Tina Ćorić.

Koji će grad ponijeti titulu Evropske prijestonice kulture za 2024. godinu biće objavljeno u srijedu u 12 sati, saopšteno je iz Ureda za informiaanje Grada Mostara.

(Fena)