Pronađena četiri paketa cigareta i marihuana

Prilikom obavljanja redovnih poslova, patrola policije je u ulici fra A.Miletića zaustavila i kontrolisala vozilo „Audi“, kojim je upravljao S. Š. (1979.), s kojim se u vozilu nalazila još jedna osoba A. K. (1980.). Tom prilikom, u prtljažniku vozila uočena su četiri paketa cigareta, za koja nisu imali potrebnu dokumentaciju, te su isti predati pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje Mostar, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

Patrola policije PI Glavatičevo je na regionalnom putu u mjestu Borci, opština Konjic , zaustavila i kontrolisala vozilo „Ford KA“, kojim je upravljao D. K. (1984.) iz Sarajeva, koji je policiji predao jednu zamotanu cigaretu, u kojoj se nalazila suha zeljasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice je lišeno slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada.

U protekla 24 sata, na području Mostara (Zalik, ulica kneza Višeslava, Vukovarska ulica) gorio je otpad, trava i nisko rastinje.

U Industrijskoj zoni u Čitluku gorila je smreka, trava i nisko rastinje, a u ulici 4. M. brigade u Konjicu gorio je dimnjak, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

(NovaSloboda.ba)