TR Salihović pobjednik Super turnira

Ekipa TR Salihović pobjednik je prvog Super turnira Mostar 2019. Oni su u finalnom susretu igranom sinoć porazili Boloban DOO rezultatom 6:1. Treće mjesto osvojila je ekipa Klub Art Mostar.

Turnir je okupio sve finaliste turnira u malom fudbalu, koji su igrani na području HNK-a. Generalni pokrovitelj bilo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kukture i sporta HNK-a.

Turnir je zatvorenim proglasio ministar Rašid Hadžović, kazavši da je Ministarstvo podržalo sve sportske manifestacije ove vrste.

Tokom trajanja turnira, stručni štab i Upravni odbor FC Mostar SG Staklorad birali su Enisa Juklu i Anesa Agovića, koji su postali novi članovi kluba i biće u konkurenciji već za mečeve Glavne faze Lige prvaka narednog mjeseca. Njima je klupske dresove uručio predsjednik Amel Bajgorić.

Najboljim igračem turnira proglašen je Amel Handžić iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac je Ibrahim Hršumović, dok je za najboljeg golmana izabran Adnan Delihasanović, takođe iz ekipe TR Salihović.

Priznanja najboljima, osim ministra Hadžovića i predsjednika Bajgorić,a uručili su i bivši fudbaleri Adis Obad i Adnan Dizdarević. Nagrađeni su i polaznici Futsal akademije Stari grad.

(NovaSloboda.ba)