UO UIO primio k znanju informaciju o poravnanjima

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH na današnjoj sjednici primio je k znanju Informaciju o neizvršenim poravnanjima, uz zaključak da entitetska ministarstva finansija i Uprava izrade konačan prijedlog za poravnanje i dostave ih vladama Republike Srpske i Federacije BiH.

Nakon što se vlade entiteta izjasne o ovome, UO UIO izjašnjavaće se na jednoj od narednih sjednica o ponuđenim rješenjima za konačna poravnanja.

Na današnjoj sjednici, UO UIO usvojio je Srednjoročni plan rada UO i njenih organizacionih jedinica za period 2020. – 2022. godina, a usvojen je i program rada Uprave i UO za iduću godinu.

Članovi UO razmatrali su danas informaciju o radu i aktivnostima Uprave za drugi kvartal ove godine, gdje se navodi da je Uprava imala oko 180 miliona KM više prihoda nego prošle godine u istom periodu.

UO UIO odobrio je budžetski zahtjev Uprave za iduću godinu, nakon što su obavljene redovne budžetskekonsultacije u Ministarstvu finansija i trezora BiH u okviru priprema budžeta za 2020. godinu.

Na današnjoj sjednici razmatran je izvještaj o izvršenju budžeta UIO za prvih šest mjeseci ove godine, kao i preporuke revizora iz revizorskih izvještaja za Upravu i UO za 2018. godinu.

V. B.

(NovaSloboda.ba)