SPKD “Prosvjeta” raspisala književni konkurs za festival “Mladi pjenici protiv ovisnosti”

SPKD Prosvjeta Mostar raspisala je književni konkurs za poetske radove učenika osnovnih škola grada Mostara na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki. Konkurs je otvoren do 20.10.2019. godine.

Stručni žiri će odabrati najbolje radove, koji će biti nagrađeni, ali i napraviti širu selekciju radova mostarskih osnovaca koji će biti objavljeni u posebnom Zborniku radova učenika osnovnih škola Mostara na temu borbe protiv ovisnosti. 

Na književnom konkursu mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola na području grada Mostara, a iz prosvjete izražavaju nadu da će uprave škola, a naročito nastavnici jezika i voditelji literarnih sekcija ohrabriti učenike na učešće u što većem broju. 

Najbolji radovi pristigli na konkurs biće nagrađeni, a učesnici će imati priliku učestvovati na festivalu ‘’Mladi pjesnici protiv ovisnosti’’. Dodjela nagrada najboljima održaće se na finalnoj večeri festivala. 

Projekt ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti” ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i edukovati ih o toj društvenoj pošasti. 

Način prijave na konkurs:                                                                       

Svoje radove (najviše tri) dostaviti do 20.10.2019. godine na adresu:
SPKD Prosvjeta Mostar,
Maršala Tita 178,
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina 

ili putem e-maila na: prosvjetamo@gmail.com

(NovaSloboda.ba)