Na put do zvijezda

Sa više od 288 miliona klikova na YouTubeu i 4,9 miliona pratilaca na Instagramu, Shirin David jedna je od najuspješnijih influencerki u Njemačkoj.

Sada je započela karijeru kao reper. Možete li se u tome i pretjerati?

Shirin Barbara Davidavicius ima 24 godine. Prije pet godina, izišla je na internet sa svojim You Tube kanalom, s video zapisima, u kojima je pričala o najčešćim lažima djevojaka, o vječnim problemima pronalaska prave odjeće, o zabavi, snimajući skrivenom kamerom ljude u njemačkim pješačkim zonama. Snimila je komične video zapise, tutorijale za ljepotu, takozvane formate follow-me-around.

Ako pogledate njene videozapise od ranije, vidite djevojku, sa tek 19 godina, u pozadini normanu dječiju sobu, prilično neurednu. Plišani medo, smeđi klavir, svijećnjak. stolna lampa. Ona stoji, neupitno, normalna, pristojna djevojka iz radničkog okruga Hamburga, živo gestikulira rukama, uvijek malo uvrnuta, ali uvijek bliska.

Danas se 2,6 miliona korisnika pretplaćuje na njihov YouTube kanal, njeni video snimci su kliknuti više od 288 miliona puta, a na instagramu ima skoro pet miliona pratilaca.

A sada još rep album.

Njen debitantski album nazvan „Supersize“, Super veličina, prije svega rap, plus balade i R&B, što od nje pravi ozbiljnu muzičarku, i pravu zvijezdu.

Partner joj je Universal Music, label koja, takođe, služi bendove, poput Rammsteina i Eric Claptona.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)