Srbija izručuje Crnoj Gori Jovana Vukotića, vođu “škaljaraca”

Viši sud u Beogradu donio je rešenje po komi su ispunjene zakonske pretpostavke da se pravosudnim organima Crne Gore izruči Kotoranin Jovan Vukotić (38), koji je u toj zemlji osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je danas.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donijelo je rješenje na sjednici održanoj 26. septembra, a protiv tog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja.

Vukotić prema evidenciji bezbjednosnog sektora, sa sugrađaninom Igorom Dedovićem i bratom Igoromj predvodi škaljarski kriminalni klan.

Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i narednog dana je deportovan Srbiji. Zbog tog djela je u Srbiji pravosnažno osuđen na 15. mjesečnu zatvorsku kaznu.

Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera, takođe člana suparničke grupe.

Protiv njega je u toku i istraga u Osnovnom tužilaštvu, zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose.

(Beta)