Uhapšena dvojica huligana zbog napada na portal Radiosarajevo.ba

Dvije osobe su uhapšene nakon napada grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba.

“Dvije osobe osumnjičene za izvršenje ovog krivičnog djela uhapšene su u petak 23,15 sati od strane policijskih službenika MUP-a KS”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

Dodao je da je jedna osoba 1990., a druga 1991. godište.

“Biće privedeni u službene prostorije MUP-a KS, a nakon kriminalističke obrade biće predati Tužilaštvu KS na dalje postupanje”, pojasnio je Katica.

U međuvremenu, Društvo novinara BiH oštro je osudilo napad huligana na novinare i urednistvo redakcije portala Radiosarajevo.ba i njihov zahtjev za uklanjanje teksta.

“Takav napad je direktan atak na slobodu pisane riječi, ali i na rad i dostojanstvo novinara. Stoga Društvo novinara BiH poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da istraži ovaj slučaj i uhapsi počinioce ovog napada, te da zaštiti zaposlene u pomenutoj redakciji”, navodi se u saopštenju.

(Fena)