Trinaest osvojenih medalja plivača Veleža u Sarajevu kao nagovještaj još jedne uspješne sezone

Ove subote održan je peti po redu plivački miting “Sharks kup”, koga je organizovao Plivački klub “Sharks” iz Sarajeva i na kome je nastupilo preko 420 takmičara iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Dvadeset plivača Veleža nastupilo je na mitingu, a osvojeno je ukupno 13 medalja, od čega je osam zlatnih, tri srebrne i dvije bronzane.

Najuspješniji Veležovac bio je Danis Alikalfić (2006.), koji je osvojio pet medalja. Čak četiri su zlatne, Danis je bio najbolji u discplinama 50 i 100 metara slobodno, 100 metara mješovito i u štafetnoj utrci. U ukupnom zbiru bodova četiri discipline, zauzeo je drugo mjesto (1359 bodova), samo sedam manje od prvoplasiranog. Vremenom od 01:02,54 na 100 metara slobodno ostvario je najbolji rezultat u muškoj konkurenciji (371 bod).

Četiri medalje osvojio je Adnan Žmiro (2006.). Dvije su zlatne, a kao prvi Adnan je završio na 50 metara delfin i u štafetnoj trci dok je dvije srebrne medalje osvojio na 50 i 100 metara slobodnim stilom.  U ukupnom zbiru bodova četiri discipline, zauzeo je treće mjesto (1243 boda).

Timam Ramić (2006.) i Danin Bećirević (2006.) su uz, Danisa i Adnana, činili mušku 4×50 metara slobodno štafetu, u kojoj su zauzeli prvo mjesto i osvojili zlatne medalje.

Lana Janković (2006.) i Ena Maksumić (2006.) osvojile su po jednu bronzanu medalju. Lana je bila treća na 50 metara leđno, a Ena na 50 metera prsno.

Boje PK Velež branili su još i Danja Alikalfić, Džana Žmiro, Nedim Žujo, Omar Dušić, David Zečević, Andrija Milićević, Daris Ćumurija, Tarik Kadribegović i Kerim Hadžimusić, koji su postavili odlična vremena i znatno poboljšali svoje lične rekorde.

Mia Ćorić, Benjamin Muratović, Tarik Kreso, Ali Repeša i Amar Bešo su radi propozicija takmičenja plivali van konkurencije, ali su opravdali očekivanja, poboljšali svoja vremena i nastavili sa pripremama za naredna takmičenja.

(NovaSloboda.ba)