Uspješan nastup Zane Husedžinović, juniorske reprezentativke BiH u umjetničkom klizanju, na takmičenju u Zagrebu

Juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju Zara Husedžinović, nastupila je na ISU Juniorskom Grad Prix, koje je održano od 25. do 28. septembra u ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu i na kome je nastupilo nastupilo je 125 klizačica i klizača iz 36 zemalja svijeta.

U konkurenciji klizačica, naša reprezentativka, koja je bila najmlađa, a ovo joj je bio prvi nastup na ovom nivou, pod rukovodstvom trenera Karla Požgajčića, klizala je dobro, popravila lični rekord i zauzela 35. mjesto.

Zlatnu medalju osvojila je Haein Lee iz Koreje, drugo i treće mjesto zauzele su ruske klizačice, Daria Usasheva i Anna Arolova.

“Savez klizačkih sportova BiH zadovoljan je nastupom, rezultatom i evidentnim napretkom Zare Husedžinović. Da je naša reprezentativka imala podršku institucija države i jačih firmi, a uputili smo 90 dopisa za njene adekvatne pripreme. Na žalost niko nije reagovao na našu molbu niti pozitivno odgovorio. Bez obzira na sve, naša reprezentativka, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH i njenih roditelja, nastavlja pripreme i nadamo se da će u ovoj klizačkoj sezoni njen nesporni talenat doći do izražaja i da će osigurati nastup na Evropskom i Svjetskom prvenstvu u umjetničkom klizanju”, rekao nam je Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)