Sjajan nastup mostarskih sportista na Jadransko-jonskim susretima u Anconi

Sinoć su uspješno završene 3. Jadransko-jonske igre mladih u Anconi, na kojima je učešće uzelo 1.000 takmičara iz šesnaest zemalja i to Austrija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonija, Letonija, Poljska, Češka, Rumunija, Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Srbija, Slovenija, i domaćin Italija.

U veoma jakoj konkrenciji, Mostarci su ostvarili zapažen uspjeh. Fudbalska reprezentacija  Mostara zauzela je prvo mjesto. Ženska reprezentacija Mostara u Bascetu 3×3 plasirala se na treće mjesto. Amina Siladžija u bacanju kugle bila je druga. Amila Kahriman treća na 1.000 metara, te Irna Kapković u skoku u dalj zauzela je treće mjesto, a Aleksa Babić je bio treći u tenisu.

Rukometaši su plasirani na četvrto mjesto, Odbojkašice na pijesku su na sedmom mjestu, dok su basketaši muškarci na osmom mjestu, a vaterpolisti Mostara na šestom mjestu.

Reprezentaciju Grada Mostara u fudbalu predstavljali su igrači Veleža, Zrinjskog, Branitelja, Branitelja, Mostara, Blagaja.

Rukomet su predstavljali igrači Veleža i Zrinjskog, Bascetaši su bili iz ŽKK Zrinjski 2010 i Lokomoive, dok su atletičari iz Zenice, Vaterpolisti iz kluba Invitctum iz Sarjeva..TK Mostar i Mostar SG dali su predstavnike u ženskoj i muškoj konkurenciji, a odbojkašice dolaze iz mostarskog Studenta.

“Zadovoljan sam uspješnim predstavljanjem mostarskih sportista koji su uspješno predstavljali Grad Mostar I Bosnu I Hercegovinu.Naša reprezentacija je bila sastavljena iz više klubova te je trebalo to sve uigrati ,dok su ostale reprezentacije predstavljali klubov koji su već uigranii.Reprezentacija se vraća u Mostar utorak oko 11 sati”, rekao je Dženan Šuta, viši sportski menadžer Sportskoga saveza grada Mostara za internet portal Nova Sloboda.ba.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)