Zamjenik Dalipagić prisustvovao Međunarodnoj konferenciji „Buduća regulacija za sveobuhvatnu povezanost“

Zamjenik ministra saobraćaja i veza Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić, na poziv organizatora Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore i Međunarodne unije za telekomunikacije, prisustvovao je otvaranju Međunarodne konferencije „Buduća regulacija za sveobuhvatnu povezanost“ u Budvi, i to u sklopu 26. festivala informatičkih dostignuća – Infofest 2019, koga je Vlada Crne Gore proglasila manifestacijom od posebnog državnog interesa.

Zamjenik Dalipagić je istakao da razvoj digitalne infrastrukture izravno utječe na privredni i društveni razvoj cijele zemlje i njezinih građana, odnosno da je ključ međuregionalnog povezivanja.

Konferencija, koja se ove godine održava 26. put po redu i koja se organizuje kao glavno obilježje Infofesta 2019. godine, održava se u sklopu ITU Regionalne inicijative za Evropu o upravljanju infrastrukturom za širokopojasnu tehnologiju, radiodifuzijom i spektrom, koji su usmjereni ka omogućivanju povezanosti velikih brzina sa razvojem, uvođenjem i zajedničkim korištenjem postojane i sinergetske infrastrukture, osiguravajući povjerenje i kvalitet u korisničkom iskustvu.

V. B.

(NovaSloboda.ba)