Đukanović: Pred Crnom Gorom i S.Makedonijom zaslužena evropska perspektiva

Pred Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom zaslužena je evropska i evroatlantska perspektiva, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, na večeri koju je u okviru službene posjete Skoplju priredio predsjednik Stevo Pendarovski.

Dvojica predsjednika su naglasili izuzetan kvalitet političkih odnosa, otvorenost, povjerenje i prijateljstvo, priopćio je Ured Predsjednika Crne Gore.

“U vremenu nestabilnosti, jako je važno čuvati, nadograđivati i prepoznavati vrijednosti koje dijelimo”, kazao je Đukanović, poručujući da je utvrđen osnov međusobnog povjerenja i da je pred Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom zaslužena evropska i evroatlantska perspektiva.

Dvije zemlje dijele zajedničke ciljeve i iste poglede na regiju i šire, istakao je, između ostalog, predsjednik Pendarovski, uz zadovoljstvo u pogledu očekivane budućnosti, u kojoj će “obe zemlje imati jedinstven glas i zajedno se boriti za odbranu zajedničkih vrijednosti”.

U razgovorima su razmotreni i dalji pravci i potencijali ekonomskog razvoja u kontekstu nacionalnih prioriteta i regionalnih odnosa i širih globalnih kretanja.

(Fena)