Danas počinju 100. “Šantićeve večeri poezije”

U organizaciji Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva “Gusle”, danas će u Mostaru biti otvorene 100. “Šantićeve večeri poezije”.

Program počinje polaganjem cvijeća na spomenik Aleksi Šantiću u Šantićevom parku u 16,30 sati, nakon čega slijedi spomen na grobu Alekse Šantića u 17 sati, te svečana akademija povodom 100. Šantićevih večeri poezije i svečano otvaranje u 18 sati u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru.

Na svečanosti otvaranja predviđeno je obraćanje organizatora, dužnosnika Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Republike Srbije, te srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji će i otvoriti manifestaciju.

U umjetničkom dijelu programa nastupiće Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, Srpsko pjevačko društvo Sloga iz Sarajeva, Muzički ansambl Mostarske kiše i glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Bojan Kolopić, dok će besjedu o Aleksi Šantiću i Šantićevim večerima poezije održati akademik Jovan Delić, saopštili su organizatori.

(Fena)