Javna tribina: Prevencija ovisnosti o kockanju

Vijeće mladih Grada Mostara u utorak, s početkom u 12 sati, u Konferencijskoj sali Hotela Bristol organizuje Javnu tribinu na temu prevencije ovisnosti o kockanju.

Predavač na javnoj tribini biće prof.Marko Romić, specijalista traumatske psihologije, koji se već duži vremenski period intenzivno bavi ovom tematikom, te je ujedno osnivač i voditelj Kluba liječenih ovisnika o kocki. Psiholog Romić je od ranije poznat javnosti, između ostalog, i po inicijativama i aktivnostima upravo usmjerenim na prevenciju ovisnosti.

“Kao krovna organizacija mladih u Gradu Mostaru smatramo kako je izuzetno važno da se kao cijelo društvo uključimo u rješavanje ovog problema, odnosno pošasti koja ponajviše pogađa mlađu populaciju, a pogotovo školarce-srednjoškolce i osnovnoškolce, kao i studente, ali svakako i brojne druge. Poziv je upućen ogromnom dijelu vaspitno-obrazovnih ustanova u Gradu Mostaru, kao i brojnim pojedincima te organizacijama, a svakako da su svi dobrodošli na javnu tribinu”, stoji u saopštenju Vijeća mladih Grada Mostara.

(NovaSloboda.ba).