Lana Pudar i Kerim Sadiković osvojili 9 medalja na mitingu „Plivaj srcem“

U Banja Luci je proteklog vikenda održan međunarodni plivački miting “Plivaj srcem 2019.”, koji je okupio oko 300 plivača iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Plivači mostarske „Orke“ Lana Pudar i Kerim Sadiković učestvovali su na ovom mitingu i osvojili 9 medalja. Lana Pudar je osvojila sedam zlatnih medalja i jednu srebrnu medalju, proglašena je za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji djevojčica od 13 i 14 godina, kao i za najbolju plivačicu mitinga u apsolutnoj kategoriji. Kerim Sadiković osvojio je jednu zlatnu medalju u disciplini 100m prsno.

Lana i Kerim su prethodnih 7 dana boravili u Banja Luci, gdje su naporno trenirali sa plivačima Akademskog plivačkog kluba „22 April“ iz Banja Luke, na poziv trenera reprezentacije Gorana Grahovca, koji je ujedno i trener gore pomenutog kluba, a sve u sklopu priprema za predstojeća reprezentativna takmičenja. Goran Grahovac je, inače, jedan od najkvalitetnijih trenera sa ovih prostora, koji je sve resurse svoga kluba stavio na raspolaganje plivačima iz „Orke“.

Kako su nam naveli iz „Orke“, ova saradnja će se nastaviti i u narednom periodu, gdje je u dogovoru sa trenerom Grahovcem planirano da se ovom vidu priprema i treninga pridruži još veći broj plivača iz „Orke“, a sve u funkciji postizanja što boljih i kvalitetnijih rezultata. Takođe, banjalučki bazen je jedan od dva olimpijska bazena u našoj državi, koji zaista pruža sve neophodne infrastrukturne uslove za bavljenje vrhunskim plivanjem, te kako nam navode iz „Orke“, klub će učiniti sve da u narednom periodu omogući svojim najboljim plivačima, najbolje uslove za pripreme za nadolazeća takmičenja.

U narednom periodu „Orka“ će nastupiti na mitinzima u Sarajevu i Splitu, a klub nastavlja sa svojim redovnim trenažnim aktivnostima na Sveučilišnom bazenu u Rodoču. Takođe, „Orkina“ škola plivanja održava se u svojim redovnim terminima na bazenu u gradskoj banji na Musali, a sve informacije o upisu u „Orkinu“ zimsku školu plivanja mogu se dobiti na web stranici kluba www.orkamostar.ba i na klupskom facebook profilu, saopštili su iz KVS „Orka“.

(NovaSloboda.ba)