UABNOR Mostar raspisao konkurs za februarska priznanja

Upravni odbor UABNOR-a Mostar raspisao je konkurs za podnošenje prijedloga za nagradu “14. februar”, koja se dodjeljuje za značajna ostvarenja i rezultate u privredi, nauci, kulturi, vaspitanju i obrazovanju, tehnologiji, sportu, zdravstvu i drugik oblastima rada i stvaralaštva.

Nakonkurs se do 31.decembra 2019. godine mogu prijaviti svi oni koji su, bez obzira na godinu ostvarenja, doprinijeli ukupnom unapređenju i razvoju Grada Mostara, afirmisanju slobodarski duh i ideju antifašizma.

Pod značajnim ostvarenjem smatra se djelo, odnosno više radova koji čine zaokruženu cjelinu i koji doprinose razvoju odgovarajuće oblasti, a objavljeni su u naučnim, kulturnim, stručnim časopisima ili posebnim izdanjima kao i na izložbama, te naučnim i drugim skupovima organizovanim u odgovarajućoj oblasti.

Pod rezultatima rada smatraju se rezultati koji su stekli značajnu primjenu u proizvodnji i drugim oblastima društvenog života i rada ili su doprinijeli unapređenju odgovarajuće oblasti, kao i rezultati koji su doprinijeli efikasnosti društvenog života i rada, odnosno razvoju Grada Mostara.

Pored nagrade “14. februar” odlučeno je da se može dodijeliti i do 6 plaketa “14. februar! pojedincima, grupama i kolektivima u znak zahvalnosti za posvećenost ideji antifašizma, slobodarskog duha Mostara vizije njegovog razvoja.

Ova nagrada dodjeljuje se svake godine i uručuje 14. februara, na Svečanoj akademiji, saopšteno je iz UABNOR-a.

(Fena)