Urađena obdukcija ubijene djevojke iz Mostara, pronađeni tragovi udaraca i gušenja

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, na tijelu 19. godišnje djevojke L.B. iz Mostara, koje je pronađeno u nedelju u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, nađeni su tragovi udaraca, većinom u predjelu glave, a ima i određenih tragova u predjelu ruku i rebara. Pored toga, pronađeni su i tragovi na vratu, nalik onima koji nastaju gušenjem, potvrdio je za Fenu kantonalni tužilac Zapadnohercegovačkog kantona Josip Aničić.

“Za sada nema tragova da je djevojka bila silovana”, kaže tužilaci navodi kako se čeka pismeni nalaz i mišljenje vještaka.

Aničić je potvrdio i da je na mjestu događaja pronađen mobitel ubijene djevojke, koji je poslan na vještačenje u Sarajevo, te da, prema saznanjima kantonalnog Tužilaštva, za sada, nema osumnjičenih.

“Prema prvim rezultatima, sve se događalo oko mjesta na kome je pronađena, na što ukazuju i tragovi borbe nađeni tokom uviđaja”, naglasio je tužilac.

Podsjećamo, na poziv Policijske uprave Ljubuški beživotno tijelo djevojke iz rijeke su izvukli pripadnici gorske službe spašavanja, a u akciji je učestvovalo 12 spasilaca iz Ljubuškog i Čitluka.

MUP Zapadnohercegovačkog kantona pozvao je građane da ako imaju bilo kakva saznanja vezana za ovaj događaj kontaktiraju policiju na broj 039/ 830-808.

(Fena)