Omladinski klub Novi val: Doniraj, malo nas poguraj!

Omladinski klub Novi val je pustio u rad novu web stranicu (www.novival.info) s ciljem pokretanja kampanje za prikupljanje sredstava za projekte koje trenutno implementiraju.

Nova web stranica je tako koncipirana da omogućava po prvi put da građani  Bosne i Hercegovine, ali i njihovi članovi širom svijeta mogu izvršiti donaciju putem kreditnih kartica direktno preko naše web platforme.

S obzirom da Bosna i Hercegovina spada u države trećeg svijeta i da platni promet kao i donacije su većinom zavisile od Paypal usluga ili sličnih platformi, u Novom valu su se odlučili da  sa kompanijom Moore i Symbiosis Agency iz Sarajeva, kao i vlastitim resursima, naprave mogućnost direktnog doniranja.

Omladinski klub Novi val je skoro 5 godina pokušavao na razne načine integrisati sistem donacija za njihovu organizaciju, gdje su nailazili na veliki broj prepreka, ali su na kraju uspijeli.

Kampanja pod  nazivom „Doniraj, malo nas poguraj“ je proizašla iz ideje njihovih članova i donatora koji se nalaze širom svijeta. Ovu priliku, takođe, žele da iskoriste da se zahvale za sve individualne donatore koji su sve ove godine podržavali projekte reintrodukcije Bjeloglavih Supova, zaštite Hercegovačkog magarca, razvoj Eko centra Blagaj, razvoj sportskog penjanja kao i mnoge druge projekte i aktivnosti.

“Posebnu pažnju želimo da izdvojimo za medije koji su sve ove godine bili uz nas i pratili naše aktivnosti a nadamo se i ovaj put. Još jednom, pozivamo građane Bosne i Hercegovine, kao i naše članove širom planete zemlje, da se priključe našoj kampanji „Doniraj malo nas poguraj“ s ciljem nastavka naših aktivnosti kao i pokretanja novih projekata.Izvadi karticu !, Doniraj i malo nas poguraj….”, stoji u saopštenju Omladinskog kluba Novi val iz Blagaja.

(NovaSloboda.ba)