Bira se novo rukovodstvo Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara

Svečana sjednica Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara, na kojoj se bira novo rukovodstvo tog tijela, počela je u petak u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

Referentica za saradnju s nevladinim organizacijama Grada Mostara Sabina Memić istakla je važnosti djelovanja Vijeća mladih Grada Mostara, podsjetivši kako Vijeće učenika čine predstavnici 22 mostarske srednje škole.

“Vijeće učenika kao formalno udruženje postoji već sedam godina, pruža podršku mladima da izraze svoje interese te da bude aktivniji građani. Na svečanoj sjednici profesorima i koordinatorima i direktorima svih srednjih škola predstaviće se rad i aktivnosti Vijeća u prethodnoj školskoj godini”, kazala je Memić.

Prošlogodišnja predsjednica Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara Melissa Memić kazala je kako joj je bila čast i zadovoljstvo predstavljati srednjoškolce.

“Učenici su tijekom proteklih 365 dana učestvovali u raznim aktivnostima i projektima, koji su realizovani u suradnji s partnerima. Danas će biti izabrano novo rukovodstvo Vijeća učenika i nadam se da će tekuća godina biti uspješnija od prethodne” kazala je Melissa Memić.

Prije početka sjednice, prisutnim se obratila glavna savjetnica Grada Mostar Radmila Komdina, poželjevši novom rukovodstvu Vijeća mladih Grada Mostara uspješan rad.

“Mladi se nalaze na marginama svakodnevnih događanja u gradu. Vijeće učenika srednjih škola, zajedno s Vijećem mladih, pokušava uticati na poboljšanje položaja učenika u srednjim školama”, rekla je Komadina.

Istakla je kako će Grad Mostar i dalje podržavati sve što Vijeće radi, te kako će nastojati razmotriti svaku inicijativu koja mu bude upućena od predstavnika mladih.

(Fena)