Istorijski uspjeh Mostar SG Staklorad: Uradili smo ono po šta smo i došli

Ekipa Mostar SG sinoć je u Sloveniji ostvarila uspjeh, te remijem rezultatom 1:1 u utakmici s KMF Ekonomac Kragujevac osvojila treće mjesto u Grupi 1 Glavne faze Lige evropskih prvaka u futsalu.

Mostarci su na ovaj način izborili nastup u Elitnu rundu UEFA Lige prvaka, što znači da će BiH prvi put, poslije 2013. godine, imati ekipu u Elitnoj rundi, saopšteno je iz Mostar SG Staklograd.

“Uradili smo ono po šta smo i došli. Bilo je velikih ozljeda, ali cilj je bio isti- proći dalje”, rekao je povodom rezultata svoje ekipe Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorad.

Jedini gol u remiju za Mostarce postigao je kapiten Marijo Aladžić, na samom kraju prvog poluvremena, dok je za Ekonomac pogodio Digić u 32. minuti..

Dvorana Podčetrtek

Strijelci: 1:0 Aladžić 20′, 1:1 Digić 32′

Žuti kartoni: Momčilović, De Souza, Ivanković (Mostar SG), Vranić (Ekonomac)

Mostar SG: Momčilović, De Souza, Aladžić, Bošković, Lazarević, Galić, Macić, Ivanković, Pantić, Radmilović, Jelić, Vesić, Gosto

Ekonomac: Milanović, Digić, Vasić, Stojčevski, Marinković, Milenković, Radenković, Milivojević, Vranić, Tadić, Gabrilović, Stojanović, Milosavljević, Dugalić