Petrač napadnut ispred hotela Esplanade: Polomljene mu obe noge, zadobio potres mozga

Ispred zagrebačkog hotela Esplanade u subotu naveče napadnut je i teško povrijeđen preduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji.

Zagrebačka policija na svojoj je internetskoj stranici u prvim satima nedelje objavila da je 54, godišnjak napadnut oko 22,30 sati u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici “prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac”.

“Nakon što mu se obratio, fizički ga je napao, te ga teško povrijedio. Ljekarska pomoć teško povrijeđenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniocem, koji se dovodi u vezu s ovim događajem, policija intenzivno traga”, kažu u policiji.

Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svog automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju obe noge i potres mozga.

Zbog otmice Zagorčeva sina i iznuđivanja novomarofskoga preduzetnika Miroslava Matkuna, Petrač je služio kaznu kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Prije suđenja za otmicu, na kome je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa Ministarstva odbrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godinu dana bježao je hrvatskom pravosuđu.

U lepoglavskoj kaznionici je, suprotno zatvorskim pravilima, uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo, zbog čega su bivši upravnik zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravosnažno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora, prenosi Hina.

(Fena)