Delegacija KO SDA HNK-a razgovarala sa članovima IO SDA Istočne Hercegovine

Delegacija Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije HNK održala je danas u Mostaru sastanak sa članovima Izvršnog odbora SDA Istočne Hercegovine.

Domaćin susreta, predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić kazao je da je ovo značajan susret sa delegacijom iz Istočne Hercegovine, na kome je analizirano ukupno stanje na ovom području, te su razmatrane dalje zajedničke aktivnosti prema njihovim prioritetima.

Prezentirane su nam potrebe koje ljudi na području Istočne Hercegovine smatraju priroritetnim, prvenstveno u snažnijem organizovanju SDA na tom području, različitim infrastrukturnim i drugim projektima,kao i ukupnom življenju i djelovanju“, kazao je Mušić.

Rezimirajući današnji susret, Mušić je naveo da su ciljevi i projekti o kojima se govorilo zajednički, i da će se na njima raditi u narednom periodu, te naglasio da je „SDA HNK i Mostar oslonac bitisanju Bošnjaka u istočnoj i zapadnoj Hercegovini, što će se u narednom periodu dodatno osnažiti od Trebinja do Livna kako bi se život na tim područjima učinio sadržajnijim.

Današnjim sastanku pored rukovodstva KO SDA HNK i članova Izvršnog odbora SDA HNK-a, prisustvovali su Ramiz Šemić, Senad Kevelj, Ramiz Sadžak, Ibro Ćesić i Edin Šemić, saopšteno je iz KO SDA HNK-a.

(NovaSloboda.ba)