Koncert Sanela Marića Mare na “Andrićevim danima 2019”

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara nastupiće u subotu, 19. oktobra, u Travniku u otvorenom književnom atelieru u rodnoj kući Ive Andrića.

Akustični koncert pod nazivom “Mara pjeva bosanskohercegovačke pjesnike” održaće se u okviru kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2019.”, a ujedno će to biti promocija Marinog posljednjeg singla urađenog upravo po tekstu nobelovca Ive Andrića.

Riječ je o pjesmi “Pismo nikome”, urađenoj po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine, koju su Mara i bend, pod producentskom palicom Đanija Pervana, prije nekoliko mjeseci snimili u mostarskom Pavarotti centru.

Osim Andrićevog “Pismo nikome”, Mara će na koncertu odsvirati i otpjevati pjesme sa svojih prethodnih albuma, među kojima će biti i tekstovi velikana bh. poezije, poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Avde Hasanbegova Karabegovića, Safveta-bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, ali i novog talasa mladih pjesnika, poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića.

Na koncertu u Travniku, uz Maru će nastupiti Dario Lukić na klaviru. Biće to akustična, minimalistička verzija autorovog dosadašnjeg opusa, koji se može opisati kao melanholični pop rock ,kojim je Mara, sa svojom ekipom, udahnuo novi život nekim starim, gotovo zaboravljenim bh. pjesnicima, navode organizatori.

(Fena)