Predložen pritvor: Mithat Husanović pucao u vanbračnu suprugu i njenu prijateljicu

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona predložio je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla određivanje jednomjesečnog pritvora za Mithata Husanovića (62) iz Banovića zbog sumnje da je počinio dva krivična djela – pokušaj ubistva i krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

Postoji osnovana sumnja da je Husanović u večernjim satima 12. oktobra ispred ugostiteljskog objekta u naselju Toplice kod Živinica, otišao do automobila u kome su bile njegova bivša vanbračna supruga i njena prijateljica, tražio da s njom razgovara, a kada je odbila, uzeo je pištolj i kroz zatvoreno bočno vozačevo staklo ispalio više metaka kojim je pogodio bivšu suprugu više puta u grudni koš, a njenu prijateljicu u kuk i nanio im tjelesne povrede.

Nakon toga se odvezao u Banoviće i koristeći viber je pozvao sina bivše vanbračne supruge i rekao mu da je pucao u njegovu majku, te mu zaprijetio da će ga pronaći i u njega pucati, što je kod istog izazvalo strah za život.

Odmah nakon toga, pripadnici policije Banovići uhapsili su osumnjičenog, nakon čega je obavljena kriminalistička obrada u Policijskoj upravi Živinice, te je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Tužilaštva.

Tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(Fena)