Prosinečki: Ponoviti dobru igru iz meča s Finskom

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, pred današnju utakmicu sa selekcijom Grčke u Atini u kvalifikacijama za EURO 2020., izjavio je da očekuje da njegova ekipa ponovi kvalitetnu igru iz meča s Finskom.

“Grčka ima novog trenera, dosta novih igrača i sigurno žele da se pokažu u najboljem svjetlu. Oni će sutra dati sve od sebe, ko god da bude nastupio. Neće to biti laka utakmica za nas. Mi ćemo pokušati da igramo u visokom ritmu, jer na taj način smo pobijedili Finsku. Svi su igrali kao jedan i borili se. Bilo je to veoma kvalitetno i jedino tako možemo pobijediti i sutra. Naravno, nije isto igrati na svom terenu i u gostima, ali mi ćemo uraditi sve kako bismo osvojili tri boda”, kazao je Prosinečki sinoć na pess konferencija večeras na stadionu OACA u Atini.    

Selektor je potvrdio da neće moći da računa na povrijeđenog Tonija Šunjića, ali i da je upitan nastup još nekih igrača.  

“Višća i Kvržić, takođe, imaju problema, pa ćemo nakon treninga vidjeti koga ćemo sve imati na raspolaganju. Tražićemo najbolje solucije i poslije treniga ćemo znati ko će nastupiti. Ostali igrači su zdravi i spremni za utakmicu”, rekao  je Prosinečki.

Kapiten Miralem Pjanić je izjavio da Grci imaju dosta novih imena i mladih igrača, koji žele da se dokažu.

“Nikad nije bilo lako igrati s Grčkom, posljednji susreti su završavali neriješenim rezultatom. Težak meč nas očekuje i sutra. Bez obzira na promjene u njihovom sastavu, ne smijemo ih potcijeniti. Mi moramo biti svjesni da nam samo pobjeda odgovara i samo sa tri boda iz sutrašnje utakmice možemo biti zadovoljni”, izjavio je Pjanić.

Susret Grčka – BiH igra se večeras od 20,45 sati na stadionu OACA u Atini.                                       

(Fena)