Mostar SG Staklorad želi pobjedu u gradskom derbiju

Nakon uspjeha u Evropi i plasmana među 16 najboljih klubova starog kontinenta, Mostar SG Staklorad čeka meč protiv Zrinjskog u dvorani Bijeli brijeg. Svi u klubu su dobro raspoloženi, pa je veći i optimizam kod članova Uprave i igrača.

“Turnir u Sloveniji je bio težak. Igrali smo protiv prvaka Evrope i domaćina. Ekonomac je, takođe, jako dobra i uigrana ekipa sa dobrim trenerom. Solidno su igrali. Imali smo dosta povrijeđenih igrača, ali smo izborili prolazak među 16 najboljih. Što se gradskog derbija tiče, bez obzira u kakvom stanju je Zrinjski, derbi je posebna draž i donosi pozitivan sportski naboj. Uvijek nosi i dobar futsal. Nadam se dobroj igri i pobjedi”, rekao je član Upravnog odbora kluba Alen Đuliman.

Optimista je i Stanislav Galić.

“U svakoj utakmici, idemo na pobjedu, pa i na gradskom derbiju. Znamo kako je teško prebaciti se sa Lige prvaka na domaće prvenstvo, jer smo prethodnih godina imali problema sa tim. Posebna drža je igrati gradski derbi. Daćemo maksimum i pokušati osvojiti tri boda”, rekao je Galić.

Prokomentarisao je i plasman među 16 najboljih u Evropi.

“Cilj je bio proći dalje i mi smo to ostvarili. Čestitke svima. Podvukao bih da je to napravila ekipa, a nikako pojedinac. Svi smo radili za ovo i na kraju napravili rezultat”, kazao je Galić.

(NovaSloboda.ba)