Koncert Sevdah Ashk Groove ansambla u Pozorištu lutaka Mostar

Na Velikoj sceni, Pozorište lutaka u Mostaru će u petak, 18. oktobra, u 19 sati, ugostiti ansambl Sevdah Ashk Groove iz Sarajeva.

“Sevdah Ashk Groove gostuje prvi put u Mostaru. Vjerujemo da ćemo sa prvim taktovima, nošeni talasima Neretve zaploviti u ljubav, jer ljubav je ono što sevdah predstavlja. Ako se vodimo s tim da nas ljubav veže, onda je sevdah nezaobilazan recept u postizanju i očuvanju tih veza”, poručuju iz Pozorišta lutaka.

Ansambl Sevdah Ashk Groove je nastao 2015. godine, s osnovnim  ciljem očuvanja i promocije sevdalinke kao kulturnog, nacionalnog blaga naroda Bosne i Hercegovine. Svi članovi ansambla su kulturno svjesni i profesionalno opredijeljeni u ostvarivanju ovih ciljeva.

Koncerti na festivalima u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, učešće uživo na raznim TV emisijama, obilježili su i trasirali put sevdalinke kroz autentično izvođenje koje je prilagođeno današnjem slušaocu, a u isto vrijeme ne odstupajući od autohtonog zvuka sevdaha na koji smo navikli.

Pored dva vokala, u ansamblu sviraju dvije harmonike, klarinet, bas, akustična gitara i bubanj.

Promotivni video: https://www.youtube.com/watch?v=m9-SB9SD8qA

Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se kupiti na blagajni Pozorišta lutaka u Mostaru svakim radnim danom od 9-13 sati, te od 18 sati na dan koncerta.

Broj mjesta je ograničen.

(NovaSloboda.ba)