Privedena sva petorica osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice

Posljednjeg od petorice osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice, zadarska policija privela je u četvrtak nešto prije 20 sati, javila je Hina.

Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru u četvrtak je prihvatilo žalbu tužilaštva, te je svoj petorici osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice odredilo mjesec dana istražnog zatvora. Ta odluka je pravosnažna i na nju više nema prava žalbe.

Policijski službenici PU zadarske postupili su na osnovu naloga Županijskog suda i tokom večeri u zatvor u Zadru predali sve osobe na koje se nalog odnosio, rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

U fokusu hrvatske javnosti proteklih dana bio je slučaj silovanja maloljetnice u Zadru. Kako sumnja policija, mladići u dobi od 17 do 19 godina više puta tokom godinu dana silovali su 15. godišnjakinju. Ta su krivična djela snimali i tim snimcima djevojku ucjenjivali.

Veliku prašinu u javnosti podigla je prošlosedmična odluka suda da osumnjičene, nakon što su ispitani u Županijskom državnom tužilaštvu i kod sudije istrage Županijskog suda u Zadru, pusti da se brane sa slobode uz mjere opreza.

(Fena)