Uspjesi Amela Tuke inspiracija su za sve nas

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je danas u Sarajevu Amela Tuku, osvajača srebrne medalje u trci na 800 metara na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u atletici.

“Do vrha ima još jedna stepenica, a ja sam siguran da će je Amel uskoro dostići i sa narednog velikog takmičenja vratiti se kao zlatni. Njegovi uspjesi inspiracija su za mlade sportiste, ali i pokazatelj svima nama da se velikim radom može do velikih uspjeha”, rekao je ministar Osmanović.

Ministar je podsjetio da je Savjet ministara BiH Amela Tuku za uspjeh na Svjetskom prvenstvu nagradio sa 20.000 konvertibilnih maraka i izrazio žaljenje što nije usvojen Zakon o budžetu institucija BiH za ovu godinu, jer bi to značilo mogućnost za veću finansijsku podršku kako Tuki, tako i svim sportistima, klubovima i sportskim savezima.

Svjetski vicešampion Amel Tuka, zahvalio je na podršci koju mu pružaju institucije Bosne i Hercegovine.

“Želja mi je da na podršku uzvratim tako što ću promovisati pozitivne vrijednosti u našem društvu. Posebno želim da pomognem djeci i mladima”, naglasio je Tuka.

Ministar Osmanović i Amel Tuka saglasili su se da je oblast sporta u Bosni i Hercegovini potrebno sistemski bolje urediti, s ciljem stvaranja uslova u kojima mogu stasavati novi vrhunski sportisti.

(NovaSloboda.ba)