Buran vikend u HNK: Policija imala pune ruke posla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proteklog vikenda, policijski službenici u Hercegovačko-neretvanskom kantonu imali su pune ruke posla.

Policijskoj upravi Mostar u subotu se obratio N. H. (1951.) iz Mostara i prijavio da mu je tokom noći ukradeno vozilo „Peugeot 307“, koje se nalazilo parkirano u ulici Gojka Vukovića. Odmah je raspisana operativna potraga i nakon kraćeg vremena vozilo je pronađeno u pograničnom području Republike Hrvatske kod Metkovića, a njim su upravljali imigranti, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

U noći sa subote na nedelju, oko 00,55 sati u PU Čapljina obratio se M. B. (1975). iz Trebižata i prijavio da je na benzinskoj pumpi „Rebac Benz“ u Trebižatu izvršena oružana pljačka. Prema njegovoj izjavi, dok je radio u prostorije pumpe ušlo je nepoznato lice s kacigom na glavi i uz prijetnju vatrenim oružjem od njega zatražilo novac. Nakon što mu je predao novac, pljačkaš se na skuteru udaljio s mjesta događaja. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu.

Iste noći, oko 4 sata ujutro, u Gabeli se dogodila saobraćajna nesreća, u kojoj je učestvovao A. J. (1992.) iz Gabela Polja. A. J. je izgubio kontrolu nad vozilom „VW Passat“, udario je u stub rasvjete i zadobio povrede od kojih je, na putu do bolnice, preminuo.

U subotu oko 12,30 sati, PU Mostar obavijestio je službenik PS Čapljina kako je zaprimio prijavu da je na Gubavici, u zaseoku Trnoluk, nepoznata ženska osoba skočila u čatrnju. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije koji su, u čatrnji s vodom, zatekli beživotno tijelo E. Č. (1953.).

U nedjelju u 12,35 sati u mjestu Tasovčići kod Čapljine dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovali R. L. (1990) iz Albanije s vozilom „Audi“, P. K. (1955.) iz Čapljine s vozilom „Ford“ i parkirano vozilo „Škoda“ s vozačem R. Ž. (1979.) iz Tasovčića. U nesreći su teške tjelesne povrede zadobili vozač R. L. i njegov putnik V. C. T. (2015.), vozač parkiranog vozila R. Ž. i njegova kćerka A. Ž. (2006.). Navedene osobe su nakon pružene pomoći u Domu zdravlja Čapljina upućene na CUM Mostar, stoji u saopćenju MUP-a.

(Fena)