Peti ciklus Mostar STEAM Team programa

Američki kutak Mostar uputio je poziv osnovnim i srednjim školama da prijave učešće u petom ciklusu Mostar STEAM Team programa!

Mostar STEAM Team (Mostar Nauka/Znanost-Tehnologija-Inžinjerstvo-Umjetnost-Matematika Tim, odnosno Mostar Science-Technology-Engineering-Arts-Mathematics Team) je besplatan program sticanja vještina, koji za cilj ima okupiti učenike i učenice 8. i 9. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola na širem području grada Mostara i pružiti im mogućnost da pohađaju besplatne interaktivne, kreativne i IT programe/radionice unutar dobro opremljenih prostorija Američkog kutka.

Peti ciklus programa trajaće od novembra 2019. do juna 2020. godine (sa pauzom preko zimskog raspusta), a prijave su otvorene do 28. 10. 2019. godine, i to putem online formulara: https://forms.gle/ADWj3de2gHxACLocA

Prijavni formular popunjava predstavnik/ca nastavnog i administrativnog osoblja osnovne ili srednje škole koja želi učestvovati u programu. Prijava podrazumijeva:

a) imenovanje kontakt-nastavnika/ce (ime i prezime, e-mail adresa, broj telefona/mobitela)

b) imenovanje 10 učenika/ca (ime i prezime, e-mail adresa, broj mobitela), kojima će biti pružena prilika za zabavno učenje u Američkom kutku Mostar.

Program je, kroz prethodna četiri ciklusa, okupio preko 500 učenika i učenica iz 20 osnovnih škola sa šireg područja grada Mostara, koje su – pod krilaticom „Istražuj i stvaraj!“ – djelovale u parovima i učestvovale u radionicama 3D modeliranja, fotografije i foto-uređivanja, audio i video produkcije te likovnim radionicama.

Rezultati kreativnog rada, te djelić vesele atmosfere sa prethodnih ciklusa sabrani su na YouTube kanalu American Corner Mostar i u albumima na Facebook stranici American Corner Mostar. Za više informacija, moguće je kontaktirati program koordinatoricu Američkog kutka Mostar, Ingu Kotlo putem e-mail adrese americancornermostar@gmail.com.

(NovaSloboda.ba)