Prva repriza „Što te nema“ u petak u mostarskom Narodnom pozorištu

Nakon rasprodanog premijernog izvođenja, prva repriza predstave “Što te nema…” autorice Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, biće odigrana na Velikoj sceni NPM-a u petak 25. oktobra sa početkom u 20 sati.

Ovo je prva koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Republike Srpske, dok je izvršni producent Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Gradski odbor Mostar.

Sevdah drama “Što te nema … ” po prvi put u istoriji postavlja na „daske koje život znače“ priču o životu poznatog mostarskog pjesnika Alekse Šantića, o njegovoj nesretnoj ljubavi sa Ankom Tomlinović, ali o i tadašnjem Mostaru. Predstavu karakteriše izvrsna glumačka postava tri pozorišne kuće, kostimi karakteristični za period u kome se radnja odvija, te sevdah koji se prožima kroz cijelu predstavu i podsjeća nas na duh vremena u kome je Šantić živio.

U predstavi igraju Bojan Kolopić i Ljiljana Čekić (NPRS Banja Luka); Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Ajla Hamzić i Vedran Vilogorac (NP Mostar), Ivan Skoko (HNK Mostar), Elmedin Balalić Titi, Aleksa Krulj / Dino Spahić i Aljoša Golo / Igor Buhovac.

Scenografiju potpisuje Dragana Purković Macan, a kostimografiju Ivana Ristić.

Cijena ulaznice za prvu reprizu iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

(NovaSloboda.ba)