Mektić o “novoj istrazi”: Čista politička konstrukcija, montaža i paranoja

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić novinarima je danas kazao da je došao do informacija „kako je glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić naložila istragu u vezi s nekim tenderom u Ministarstvu bezbjednosti, koji je, kako navodi, započet još dok on (Mektić) nije bio u tom ministarstvu“.

Naveo je, istovremeno, kako Tadić protiv njega odranije vodi više istraga, te da ga je optuživala i za prisluškivanje i neke, razne afere…, te da se i u ovom najnovijem slučaju radi o „čistoj političkoj konstrukciji, montaži i paranoji“.

“To je bio neki tender, koji je započet prije, dok ja još nisam bio ministar, a radi se o donaciji Evropske komisije, neke vatrogasne opreme… Ja ni luk jeo, ni luk mirisao”, naveo je Mektić, podsjećajući kako radi o opremi distribuiranoj u deset opština Hercegovine i deset opština Crne Gore.   

Dodao je kako postoje dokumenti Evropske unije iz kojih se vidi da je sve korektno.

Po njegovim riječima, Tadić je u utorak na kolegiju tužilaca tražila „da se grupa ljudi iz Ministarstva bezbjednosti BiH, s njim na čelu, liši slobode“.

“Dakle, tendenciozno, godinama već ide i samo traži da dođe do moje glave. Znam odakle to sve ide i odakle vjetar duva”, ustvrdio je Mektić, pitajući se šta onda “obični čovjek” da očekuje?

(Fena)