Akcija “Tebra”: U Gabela Polju zaplijenjeno pola tone “skunka”

U operaciji kodnog naziva “Tebra”, provednoj po nalogu Tužilaštva BiH, na području Gabela Polja, opština Čapljina, zaplijenjeno je oko pola tone “skunka”, a lokacija na kojoj je pronađena opojna droga, rezultat je ranijih istražnih aktivnosti Tužilaštva BiH.

Zaplijenjena velika količina opojne droge marihuana-skunk u okviru operacije kodnog naziva “Tebra”, nastavak je aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija za provođenje zakona na otkrivanju i razbijanju međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji vrše krijumčarenje opojne droge sa područja Albanije, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU, dostiže iznos veći od 2 miliona eura.

Ovo je jedna u nizu zapljena opojne droge marihuana-skunk u količinama od više stotina kilograma, koje su realizovane u proteklih nešto više od godinu dana.

Tužilaštvo BiH, sa partnerskim agencijama, nastavlja intenzivnu istragu s ciljem procesuiranja osoba uključenih u međunarodne lance krijumčara opojnih droga.

M. N.

(NovaSloboda.ba)