Prvi programski koncert Mostar Rock Schoola

Polaznici prvog ciklusa session band programa Mostar Rock Schoola održaće se večeras u Muzičkom centru Pavarotti prvi session koncertu u 2019./2020.

Prvi ovosezonski koncert biće u znaku glazbe iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka. Ukupno 13 session bendova u proteklih mjesec i po vrijedno su radili na pjesama iz navedenog perioda, spremajući hitove izvođača kao što su: The Beatles, Jimi Hendrix, Etta James, Ray Charles, Janis Joplin i mnogih drugih.

Pored obrada hitova svjetskih izvođača, bendovi su pripremali i autorska djela, a došlo je i vrijeme da svoje pjesme i umijeće sviranja predstave i publici.

U sklopu ovog programa, polaznici formiraju bendove i pripremaju zadatke u određenom vremenskom okviru. Po isteku roka, škola organizuje koncert, na kome svi učesnici session bands programa prezentiraju svoj rad i rezultat.

Kao vremenskim rokom ograničen program, koji u svakom novom krugu predviđa nove formacije i bendove tako ih podstičući na suradnju i timski rad, predstavlja svojevrsni uvod u “stvarni svijet” muziciranja na profesionalnom nivou, koji nerijetko zahtijeva improvizaciju i spremnost prilagođavanja u novim postavama u kratkom vremenskom roku.

Unutar ove školske godine Mostar Rock School održaće pet ciklusa session band programa.

Svaki od ciklusa biće tematski orijentisan, a polaznici škole će u svakom krugu imati priliku raditi u različitim bend formacijama. Svaki ciklus session band programa završava programskim koncertom. Bend sa najboljom autorskom pjesmom osvaja i snimanje singla u DK Studiju Rock škole Mostar.

Ulaz na koncert je besplatan, saopšteno je iz MC Pavarotti.

(Fena)