Zlatna džudistkinja Azra Dedić u Ministarstvu civilnih poslova

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine  Adil Osmanović primio je danas u Sarajevu Azru Dedić, djevojku koja je na Evropskom prvenstvu u džudu ID održanom u Kelnu osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 70 kilograma.

„Sa velikim zadovoljstvom smo dočekali informaciju o ogromnom uspjehu na Evropskom prvenstvu ID prvenstvu u džudu održanom u Kelnu, gdje je Azra osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 70 kilograma. Azrin uspjeh veći je imamo li u vidu činjenicu da je Azra Dedić stekla i majstorsko zvanje u džudou. Ostvareni rezultat obavezuje sve nivoe vlasti da posvete veću pažnju obezbjeđivanju boljih uslova za rad vrhunskim sportistima poput Azre, ali i uslove za stvaranje sportske baze, iz koje će se razvijati budući šampioni“, rekao je ministar Osmanović.

Ministar Osmanović informisao je Azru i njenog trenera o načinima finansiranja sporta kroz grant Ministarstva civilnih poslova, kao i uslovima za svrstavanje u kategoriju zaslužnih i vrhunskih sportista BiH. Istakao je da će se založiti za uspostavljanje sistema kojim će jasno biti definisane nagrade za sportiste osvajače odličja na najvećim sportskim takmičenjima.

Azra Dedić ranije je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu, a titula prvaka Evrope nagrada je za dugogodišnji trud i rad kako Azre, tako i njene porodice, te trenera i svih članova Džudo kluba „Una“ iz Bihaća.

(NovaSloboda.ba)