Dunović odao počast žrtvama na Kazanima

Podpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović danas je položio cvijeće i odao počast žrtvama stradalim na lokalitetu Kazani, na obroncima Trebevića.

“Već petu godinu dolazim na Kazane. Apelovao bih na Grad Sarajevo da se izgradi spomen-obilježje žrtvama, jer bi na taj način Sarajevo pokazalo jedan otklon od onoga što se desilo na Kazanima u smislu distanciranja grada Sarajeva i građana, te Armije BiH, koja je u jednoj časnoj borbi branila grad i državu. Tako da ovo nisu zločini koje je sistemski počinila Armija BiH, već zločini koji su počinili pojedinci”, rekao je Dunović.

Za izgradnju spomenika izdvojena su sredstva iz Kabineta podpredsjednika FBiH još u prethodnom sazivu, ali se od tada do danas ništa nije desilo.

U tom pogledu, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Samir Fazlić istakao je da je prošle godine urađen Program izgradnje spomen obilježja, te se nada da će do kraja godine i biti usvojen.

Na Kazanima danas su cvijeće položili i predstavnici  Srpskog građanskog vijeća – Pokreta za ravnopravnost u BiH.

“U posljednje 24 godine, imamo neriješenih zločina u BiH. Tu je zatajilo i pravosuđe i tužilaštvo”, poručio je predsjednik Srpskog građanskog vijeća – Pokret za ravnopravnost u BiH Zoran Jovanović, koji je danas odao počast nevino stradalim žrtvama.

(Fena)