Šantić i Emina u subotu na Starom mostu dočekuju istorijske ličnosti Sarajeva

Čuveni mostarski pjesnik Aleksa Šantić i Emina, žena kojoj je posvetio jednu od najljepših ljubavnih pjesama, u subotu, 26. oktobra na Starom mostu u Mostaru ugostit će istorijske ličnosti Sarajeva – Isa-bega Ishakovića, Gazi Husrev – bega, Franza Ferdinanda i njegovu suprugu Sophie Chotek, te Gavrila Principa.

Riječ je o performansu #SarajevoReborn, koji se realizuje u okviru projekta “Sunčana strana Federacije BiH 2019”, a u kome mladi bh. glumci, kostimirani u istorijske ličnosti iz dva najznačajnija perioda bh. prošlosti, otomanskog i austrougarskog, defiluju ulicama grada, kako bi, po uzoru na svjetske metropole, zabavili domaće i strane turiste i građane, te ih na interaktivan i maštovit način upoznali s prošlošću zemlje.

Na Starom mostu će boraviti od 11.30 do 13.30 sati.

“Sunčana strana Federacije BiH 2019.” je turističko-kulturni projekat, koga zajednički realizuju Obala Art Centar iz Sarajeva i agencija PRimera iz Mostara, a programi će se do kraja godine održavati u Sarajevu, Mostaru, Goraždu, Konjicu, Širokom Brijegu i Međugorju. Projekat sufinansira Federalno ministarstvo okoline i turizma, saopštili su organizatori.

(Fena)