Uzbudljiva predstava „Noć bogova“ stiže u Mostar 7. novembra

Nakon stotinu rasprodanih izvođenja u regiji, predstava ‘’Noć bogova’’, napokon i pred mostarskom publikom.

Rađena po tekstu najizvođenijeg suvremenog hrvatskog autora Mire Gavrana , predstava  gostuje 7. novembra po prvi put u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a u organizaciji agencije PRimera.

Beogradski glumci Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić, glumački su trio snova koje pamtimo po njihovim grandioznim ulogama iz filmova i popularnih TV serija („Montevideo, Bog te video“, Vratiće se rode“, „Zona Zamfirova“ i druge),  kao i pozorišnih predstava, ali rijetke su prilike da ih vidimo zajedno na pozorišnoj sceni u istoj predstavi.

Poznato je kako djela Mire Gavrana uvijek oduševljavaju i drže gledaoca u neizvjesnosti konačnog ishoda.

“Kroz tekst smo se igrali žanrovima. U jednom momentu, stvarno to izgleda kao triler, pa kao komedija, pa farsa, a onda drama. Svaki dobar film, svaka dobra predstava u sebi sadrži više žanrova. U cijeloj stvari bitan je način igranja”, istakao je glumac Vojin Ćetković.

Ovaj Gavranov dinamičan komad priča je o ljubavi, prijateljstvu i vladavini punoj neočekivanih obrata, a može se posmatrati djelomično i kao politička farsa ili čak tragedija, a u prvom redu kao vrlo životna predstava.

“Pisac je uspio napisati komad koji djeluje kao da je pisan danas. Odnos između vlastodržaca i kulturnih umjetnika ovde je jako izoštren. Predstava je prilika da vidimo troje moćnih ljudi kada privatno razgovaraju. Gledamo moćne u situaciji koja nije za javnost. To je osjećaj gledanja kroz špijunku, kada se pogase kamere i ugase svijetla”, kazao je o predstavi glumac Nebojša Ilić.

Fascinantan pozorišni komad, uz tri vrhunska glumca, doživljaj je koga svaki ljubitelj kvalitetnog kulturnog sadržaja ne smije propustiti, kao ni priliku da za istu kupi ulaznice po pretprodajnim cijenama – 10 KM I 15 KM VIP.

Broj ulaznica po ovim cijenama je ograničen, stoga požurite po svoju na blagajnu Kosače i info pult Mepas Mall-a , jer će kasnije biti po cijenama  15 KM i 20 KM VIP, istakli su organizatori iz agencije PRimera.

(NovaSloboda.ba)