Iz dnevnika jedne zvijezde:

Da je život Taylor Swift knjiga, svaki njen album bio bi novo poglavlje. Od svojih školskih dana, kao seoske djevojke koja je napisala pjesmu, nadahnuta epizodama ranih ljubavnih serija, pa sve do svog meteorskog uspona u superzvijezdu, preseljenja u New York i njene tuge kad shvati da su afere zabavne, ali prazne, sa svim tipovima momaka, bio bi jedan sjajan roman o vremenu dolaska.

“Ljubavnik” je ime njenog novog albuma, posvećenog ljubavi, inspirisan i nadahnut čitanjem njenih starih dnevnika, kaže Swift. Sa omota albuma pozdravljaju nas ružičasti oblaci, a de luxe verzija nudi faksimilne stranice iz njenog dnevnika.

Zapravo, čitav album priča o tome kako se osjećate kada imate 29 godina, vidjeli ste nešto svijeta, žudite za većom pouzdanošću i ne želite se tako lako zanositi vrtlogom života – ali, istovremeno, znate koliko su visoki vaši zahtjevi.

Sve to je Swiftova prenijela u besprijekorne pjesme, poput naslovne, koja je, na prvi pogled, romantična izjava ljubavi prema muškarcu – ali i potčinjena pitanju da li je taj momak zaista dobar da ostanete sa njim do kraja života. Ili “Cordelia Street”, pjesma o sjećanju prve noći s njegovim prijateljem i kako se tad stvorila njihova bliskost.

Sa 29 godina, ljudi se već počinju prisjećati boljih prošlih dana.

Swift je sve to pretvorila u pjesme.

Pop, da ne može biti bolji.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)