Svijet i u svijetu svašta – Slike dana

Na takmičenju pod nazivom “Karapan Sapi Indonesia President Cup Trophy 2019”, u Indoneziji, jedan džokej je svoje bikove natjerao u bjesomučni bijeg, dok je on istovremeno balansirao na jednom neobičnom sredstvu za trke.

Povodom rođendana Vladimira Putina, u Moskvi je otvoren prvi pop-uu butik. Na butiku je bio izložan veliki Putinov poster. U trgovini se, inače, može kupiti i neka neobična roba.

Indijske ratne snage su se pripremale za proslavu svoje 87. godišnjice, a piloti borbenih aviona su se za svečanost pripremali u Ghaziabadu.

Argentinski navijači su burno skandirali na ragbi utakmicu Svjetskog kupa između Engleske i Argentine. Za informaciju, Engleska je pobijedila  sa 39:10,

Pripreme za hinduistički festival Diwali, koji se tradiciinalno održava 27. oktobra, u punom su jeku, a to se može suditi i po ovom proizvođačiu i prodavaču opreme za vatromet u Ahmedabadu.

Na slici se vidi muškarac koji nosi korpe sa robom u hram, u nepalskom Lalitpuru tokom Shikali svečanosti. Jedan način nošenja robe, koji je kod nas skoro zaboravljen

Kina ne može bez boja i šarenila. U gradu Zhengjiang, čak su i polja prekrivena ružičastom travom.

Jedan špicasti plug, na vozilu SIL prolazi kroz ružičastu maglu dima. Povod je bio sastanak istočnog bloka u Großhartmannsdorfu, tokom koga su se motorna i komunalna vozila iz bivših socijalističkih zemalja mogla dovesti, izložiti i pokazati.

Jaka oluja uništila je nekoliko stabala i otkrila jednu štalu u Beestenu, u okrugu Emsland, u Njemačkoj. Očevici su javljali da je to bio tornado, a potvrdio je i glasnogovornik vatrogasne službe.

(web)

Z. N

(NovaSloboda.ba)